Nyt tegneserie blad projekt

Forside Forums Antologier, Zines og andre projekter Nyt tegneserie blad projekt

This topic contains 6 replies, has 3 voices, and was last updated by  Anders Fjoelvar 2 years ago.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #334

  Anders Fjoelvar
  Participant

  Dette projekt er kort blevet beskrevet i ref´et fra sidste møde.

  Ideen er, at urkraft står for at lave et blad A la 2000AD, som er et blad der rummer en række tegneserie, som kan fortsættets i flere numre.

  Min ide er, at bladet udkommer fire gange om året, til at starte med, har samme format og side antal, så det er let at sætte op.
  Dem af os som har lyst til at være med til at få bladet i gang, kan snakke om, hvorvidt vi vil finde folk til at lave tegneserierne, eller om det skal være åbent for alle. Jeg tænker at målet er , at bidragerne ikke skal betale for at få deres serier med i dette blad, så det måske er mere spiseligt at deltage.

  Jeg vil rigtig gerne være med til at starte bladet op, men da jeg snart skal være far, er det vigtigt at der er andre som også vil ligge energi i det. Jeg har gjort mig nogle tanker om hvordan sådan et blad kan startes økonomisk op, samt hvordan det kan se ud, men da jeg ønsker at andre en mig skal have ejerfornemmelse over bladet, skal det være op til debat.

  Der mangler et super sejt navn til bladet. Jeg tænker at bladet skal være på dansk, da jeg tænker at det skal være en særlig dansk ting, som nye skabere kan samles omkring.

  Sæt i gang.

  #335

  Memariel
  Participant

  Skal titlen så også være på dansk?

  #336

  Anders Fjoelvar
  Participant

  Ja det tænker jeg.

  #337

  Peder
  Participant

  Urankraniet!

  #338

  Anders Fjoelvar
  Participant

  Så kommer lige den lange udgave af mine tanker. Mit egen forslag til navn er VOLT, da dette blad skal være fuld af energi og forskellige strømninger fra undergrunden.

  Beslutningsform og struktur

  Bladet bliver drevet frivilligt, så derfor skal beslutningerne også tages fælles. Dog kan personer få mandat til at tage beslutninger på vejne af gruppen, hvis der er enighed om mandatet. Det kan feks betyde, at en eller flere personer, får mandat til at tage beslutninger omkring trykning af bladet, eller omkring indsendte tegneserier.
  I bladet skal der være en intro i starten, som det der plejer at blive kladt for ” lederen”. Skrivningen af denne tekst, kan gå på rundte blandt dem i gruppen som har lyst.

  Indhold, sideantal og format

  Bladet bliver stilrent, hvilket betyder, at det bliver et rent tegneserie blad, uden analyser af tegneserie scenen eller anmeldelser. Det er der en masse andre som gider at lave.
  Formatet er 17X26cm og bladet på 40 sider. Det vil sige at det er 34 sider KUN med tegneserier.
  Det er et krav at bidragsyderne kan aflever i det korrekte format, så arbejdet bliver lettere og sjovere som os som sætter bladet op. Bladet starter med at være sort/hvid, men målet er da at lave det i fuld farve.
  Til at starte med, kan forsiden være i farve.
  Ideen er ,at få nogle andre lidt større tegnere fra Danmark, til at tegne forsiderne.

  Tryk

  Jeg tænker at prøve Morbærhavens Tryggergruppe , da priserne er lave, hvilket betyder at bidragerne ikke behøver at betale for at kunne deltage.
  Startkapital
  Urkraft vil gerne betale halvdelen af trykomkostningerne, men eftersom at Morbærhavens Tryggegruppe er så utrolig billig, kan man spørger om Urkraft ikke vil betale det hele.
  crowdfunding kan også være en mulighed, da det også er med til at skabe opmærksomhed omkring bladet. Desuden er det et lille beløb som skal fundes, så man kan måske være lidt fræk og søge til de to første numre.
  Jeg forstiller mig, at vi udgiver nummer 0 som et gratis online blad, som bruges til promoveringen og til crowdfunding kampagnen.
  Bladet kan koste 40kr, så prisen ikke stiger, hvis vi bliver nød til at skifte trykker.

  Distribuering

  Udover de par små butikker som findes i københavn, der kunne være interesseret i at have bladet ( Fantask, cmyk kld og insula), så vil det være muligt for privat personer at abonnere på bladet for 200kr om året.
  Et abonnent kan også indgå som noget folk får, hvis de støtter med 200kr under crowdfunding kampagnen.

  #340

  Peder
  Participant

  VOLT er et ret fedt navn. Det kan jeg bedre lide end mit eget forslag.

  #341

  Anders Fjoelvar
  Participant

  Mange tak – vi snakker videre om bladet til mødet på mandag.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.